Layer Gallery

Layer






Collection Objects












Player

https://www.lansstyrelsen.se/varmland/privat.html

Metadata

Title:

Länsstyrelsen Värmland

Description:

Värmland County Administrative Board (VCAB) is a regional authority and a link between people and local authorities, and the parliament and central authorities, covering issues and competences in the entire social span. VCAB has a regional EU department with the responsibility to support Värmland in transnational cooperation.

Social Media

Player

Metadata

Title:

Alsterdalen

Description:

Vad var det som fick Fröding att skriva om glitter i sjön och dungen där göken gol? Och finns sagoförtäljerskans syréngrotta på riktigt? Gustav Fröding är fortfarande en av Sveriges mest uppskattade poeter och mycket av inspirationen hämtade han från Alsterdalen med dess platser, historier och människor. Än idag går det att uppleva de miljöer han diktade om och ta del av det speciella landskapet runt ”Alsterns dal”.

Player

Metadata

Title:

Apertin, Illberg & Ekenäs

Description:

Player

Metadata

Title:

Bjurbäcks kanal

Description:

Sjöar, kanaler, häst- och rallbanor; tillsammans bildade de 1800-talets transportled från Bergslagen ner till Kristinehamn och vidare ut i världen. Idag är Bjurbäcks kanal och slussområde en älskad sommarpärla. Vad är det som lockar hit så många besökare?

Player

Metadata

Title:

Kårebolsäter - engelsk text

Description:

Player

Metadata

Title:

Millesvik

Description:

Under flera tusen år var Millesvik en port mot Vänern och en av Värmlands viktigaste bygder. Idag är Millesvik ett av länets fornlämningstätaste områden och ett levande odlingslandskap. Vad var det som gjorde området så attraktivt då och vilken verksamhet bedrivs här idag? Och hur kunde den gamla och den nya religionen samsas när kristendomen kom?

Player

Metadata

Title:

Rottneros - engelsk text

Description:

Player

Metadata

Title:

Munkfors bruk

Description:

Munkfors är en av Värmlands mest genuina bruksmiljöer. Ett stenkast från den moderna industrianläggningen ligger fortfarande Sveriges första Martinverk, som idag visas för besökare, jämte bruksherrgården och arbetarbostäderna. Men vad betyder det för ett modernt, internationellt företag att ha månghundraåriga rötter? Och vad säger egentligen dagens kunder från USA när dom får höra att verksamheten funnits på plats i 350 år?

Player

Metadata

Title:

Mårbacka

Description:

Mårbacka är mest känt som Selma Lagerlöfs hem och inspirationskälla, men gården ligger också i ett ovanligt vackert och välbevarat kulturlandskap. Hit kommer årligen 40 000 besökare från olika länder för att besöka huset och trädgården, med dess fruktodlingar, köksträdgård och perennrabatter. Men hur förvaltar och sköter man en sådan historisk trädgård idag? Och vilken var egentligen Selmas största kärlek?

Share